Societat
Dilluns, 15 Abril 2013

La Marató de Sang de Balaguer supera el rècord de l'any passat amb 365 donacions

Tres-centes seixanta-cinc persones es van acostar a l’Ajuntament de Balaguer per donar sang durant la Marató celebrada aquest passat dissabte 13 d’abril de 2013, de 10 del matí a 10 del vespre, a Balaguer. D’aquestes 365 donacions, 318 es van fer efectives i la resta, 47 en total, varen ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang. Cal destacar que 87 persones que no havien donat mai sang es van iniciar en la donació en aquesta Marató.

 

Al llarg del dia, va haver un seguit d’activitats i actuacions que van fer viure la donació de sang al voltant d’un ambient festiu i participatiu. A les 11h va tenir lloc l’Acte institucional, i acte seguit el Casal de Gent Gran de Balaguer va oferir un cant coral a l’Auditori de l’Ajuntament. A més a més, al matí també hi va haver un esmorzar popular per a tots els donants, i per a tots els participants, gentilesa d’empreses de Balaguer.

La tarda va començar amb la trobada del Club de l’Agulla de l’Associació de Dones d'Almatà, i amb l’inflable infantil gentilesa de Kroma Produccions. La mainada també va poder gaudir dels tallers que va oferir Creu Roja la Noguera així com també participar a un concurs de dibuix.

Les actuacions de la tarda es van iniciar amb una gran participació de la Colla Sardanista Verge del Miracle, que van oferir una ballada davant l’Ajuntament i al centre de la Plaça Mercadal, més tard, amb l’arribada de la cercavila del Ball de bastons del Casal Pere III de Balaguer i Bandelpal.

Les entitats participants de la cercavila van omplir la plaça de gent, i van finalitzar la seva actuació donant pas a dues noies de Les Borges Blanques, la Laia i la Laura, que ens van cantar un seguit de cançons.

Amb regust de xocolatada, preparada per l’Associació de Donants de Sang de la Noguera, la tarda d’actuacions es va finalitzar amb el cant d’havaneres del Grup d'Havaneres Vent de Ponent. A més a més, un jurat compost per la Pastisseria Graells, el Restaurant Cal Xirricló i la Pastisseria Daza va decidir la guanyadora del concurs de pastissos que enguany va ser la Berta Nievas Carbonell. Pel que fa al concurs de dibuix, va ser molt complicat escollir un de cada categoria, doncs va haver una gran participació infantil. Els guanyadors del concurs de dibuix van ser: Pau Codina, en la categoria de 0 a 3 anys, en Jan Pedra, en la categoria de 4 a 6 anys i en Kauter, a la categoria de 7 a 12 anys.

Al llarg del dia es va comptar amb el suport de voluntaris de l’Associació de Donants de Sang de la Noguera, així com també de la Junta Contra el Càncer de Balaguer. Un any més, també es va comptar amb la participació de la Comunitat Islàmica de Balaguer, qui també va donar suport a l’esdeveniment amb voluntariat, així com també oferint una degustació de cuina ètnica i un taller de henna per a tots els donants.

Destacar que aquesta campanya ha fet augmentar els baixos índex de sang existents al BST.

 
Patrocinadors:

2

Col·laboradors: