Societat
Divendres, 19 Abril 2013

Balaguer presenta la nova edició de Fira Q

Balaguer acollirà els propers 27 i 28 d’abril una nova edició de Fira Q. Un certamen que vol esdevenir el gran aparador dels productes i serveis de qualitat que ofereix la ciutat i la demarcació de Lleida.  “Es tracta d’un saló on volem que el públic visqui sensacions, que experimenti”, ha destacat avui l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, durant l’acte de presentació a la Diputació de Lleida. L’objectiu és que el visitant es vegi envaït per un allau de sensacions, que la fira l’atregui i li desperti els cinc sentits.


Unes experiències que el visitant podrà viure en cada estand del recinte. Des de l’aula de cuina a l’espai destinat al comerç local, on no només es podrà veure i tocar el producte, sinó també fruir i aprendre, uns intangibles, un valor afegit, que marca la diferència d’aquest certamen.

Durant tot el dia hi haurà demostracions: cuiners, forners, restauradors, baristes, cellers i molins d’oli elaboraran i oferiran tastos dels seus productes. Paral•lelament, l’espai gastronòmic de la Diputació de Lleida ‘Aliments del territori i tu’ acollirà presentacions de productes alimentaris de diferents punts de la demarcació de Lleida.

Menció a banda mereix el comerç de Balaguer, present per primer cop en aquest certamen. El sector vol aprofitar aquest aparador per mostrar els avantatges de comprar a Balaguer, un comerç que a més a més d’oferir un producte de qualitat, dóna una atenció, consell i servei postvenda excel•lent. 

També vol ser una mostra de tot allò amb què Balaguer excel•leix: Q en patrimoni, Q en ensenyament, Q en cultura, Q en esports, Q en entitats, Q en gastronomia. “La fira com un aparador de tot el que pot oferir la ciutat, a tots els nivells, no només podem exportar turisme, sinó qualitat de vida, i això afecta des dels serveis a l’ensenyament”, ha destacat l’alcalde.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Toni Velimelis, ha explicat que en el marc de la fira es farà la XXVIII Mostra Nacional de Coca de Samfaina, que s’amplia amb la primera Mostra Nacional de Panadons de la Noguera, en la qual hi prendran part 20 forners de la comarca; la VII jornada tècnica de la mel i concurs de mel, amb quatre jornades tècniques; els molins d’oli de la Noguera; una aula de cuina per a nens de 4 a 12 anys, i la XI Trobada de Puntaires, en la que hi prendran part 300 persones. Així mateix, es presentarà el nou logo de la ciutat i una aplicació per a mòbils i tauletes.

A diferència de l’any passat, en aquesta edició hi haurà un únic tiquet, que es vendrà per 5 euros, i que permetrà fer fins a sis degustacions: tres tapes de restaurants o pastisseries, un tast de coca, una beguda i un gelat o fruita.

També hi haurà espai per la solidaritat. El comerç present al saló organitzarà dissabte i diumenge una desfilada solidària, els beneficis de la qual es destinaran a la Fundació Àngel Olaran. En total, hi haurà uns 150 expositors entre productors, entitats, comerços, restaurants, molins d’oli, apicultors i institucions (hi participen 9 consells comarcals i la Diputació). 

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, serà l’encarregada d’inaugurar el certamen, el dissabte a les 12 del migdia, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, en presidirà la cloenda.
Patrocinadors:

2

Col·laboradors: